İZMİR HAYVAN KATLİAMINA ENGEL OL..!

İZMİR HAYVAN KATLİAMINA ENGEL OL..!
TORBALI HAYVAN MEZARLIĞI OLMASIN..!

TÜZÜK

Derneğin Adı ve Merkezi

Madde 1- Derneğin Adı: “İZMİR ÇEVRE, DOĞAL HAYATI ve HAYVANLARI KORUMA DERNEĞİ” dir.
Derneğin merkezi İZMİR’dir.
Dernek, yurt içinde ve yurt dışında şube açabilir.

Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek İçin Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları ve Biçimleri İle Faaliyet Alanı

Madde 2-Dernek, çevre, doğal hayat ve Hayvanların korunmalarını sağlayıp, bu konuda bir kültür yaratılmasını amaçlamaktadır. Bu kültürle Doğal afetlerin, savaşların; nükleer, kimyasal, ağır metal içeren tesislerin ve sınırsız tüketimin yarattığı yıkımlara engel olmak amacı ile kurulmuştur.

Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları, Biçimleri ve Faaliyet Alanı

1.Çevre, doğal hayatı korumak ve hayvanları korumak ile ilgili kanunların ve yönetmeliğinin uygulanmasında görev ve sorumluluk almak, bu kanunların daha da geliştirilmesi için kamuoyu yaratmak, halka anlatılması ve bu konuda halkın bilgilendirilmesine yardımcı olmak.
2.Her vatandaşın sağlıklı bir çevrede yaşama anayasal hakkından hareketle, çevre bilincinin halkta yaygınlaştırılması ve oluşturulması için sosyal, kültürel ve bilimsel çalışmalar yapmak veya bu çalışmalara öncülük etmek.
3.İzmir’in çevre ve turizm sorunlarını düzenli ve bilimsel düzeyde sürekli olarak çevrede yaşayan insanların gündeminde bulundurmak ve bu konularda duyarlı ve tutarlı kamuoyu yaratmak.
4.Çevremizde çalışmaları sürdürülen ve ileride yapılacak olan altyapı projelerini Dernek amaç ve faaliyetleri doğrultusunda sürekli izlemek ve bilimsel eleştiriler sunmak, olumsuzluklara karşı çıkmak.
5.Çevremizdeki tarihi ve turistik yerlerin kendine has özelliklerinin korunması, bunların tanıtımının yapılması, estetik değerlerinin bozulmaması ve mimari özelliklerinin korunması için gerekli bilimsel çalışmalar yapmak
6.Yörenin kaybolmaya yüz tutan folklorik değerleri, gelenek ve göreneklerini tespit ve teşvik edecek çalışmalar yapmak.
7.İzmir’de yok olma tehdidi altında bulunan hayvan ve bitki türlerinin yaşatılmasını sağlamak amacıyla botanik bahçesi kurma yönünde çalışmalar yapmak.
8.Kültür ve sanat ortamının oluşmasını sağlamak için sanat etkinlikleri yapmak, şenlikler ve benzeri faaliyetler düzenlemek, düzenlenmiş faaliyetler içerisinde görev almak.
9.Çevre temizliğinde kullanılacak araçları sağlamak, kara ve deniz taşıtları edinmek, bunların işletmesini yürütmek, çevre temizliği için gerekli materyali sağlamak, temizlik kampanyaları düzenlemek ve bu konuda duyarlı kamuoyu oluşturmak. Yeşil alanları, mevcut ormanları, doğal bitki örtüsünü korumak, olası yangın tehlikeleri için gönüllü İzmir Dostu ekipler oluşturmak, yangın söndürmekte kullanılacak gerekli malzeme ve araçları temin etmeye çalışmak.Doğa ve insan kaynaklı felaketlerin yarattığı yıkımlarda görev almak üzere Arama- Kurtarma, İlkyardım gibi konularda ekipler kurulması ve bilimsel çalışmalar yapılması ve bu konuda faaliyet yürüten kişi ve kuruluşlarla işbirliği yapılması.
10.Dernek amacı ve etkinlikleri ile ilgili olarak süreli veya süresiz yayın yapmak; Dernek ve etkinliklerini tanıtmak ve Dernek amaçlarına yönelik bilgi vermek üzere panel, konferans, seminer, çalıştay, ve benzeri toplantılar düzenlemek; broşür, kitapçık, kitap, belgesel, ve benzeri yayınlar ile web sayfası gibi her türlü elektronik yayın hazırlamak ve dağıtmak.
11.Dernek amaçlarını gerçekleştirmek için ve üyeleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve devam ettirilmesi amacıyla, piyango, yemekli toplantılar, konser, balo, tiyatro, spor, kermes, gezi ve eğlenceli etkinlikler, yarışmalar her türlü sergi vb. düzenlemek, süreli ya da devamlı olarak kurslar, atölye çalışmaları gerçekleştirmek ve üyelerinin bu tür etkinliklerden yararlanmasını sağlamak.
12.Dernek üyelerinin yararlanmaları ve boş zamanlarını değerlendirebilmeleri için lokal açmak, sosyal ve kültürel tesisler kurmak. Dernek faaliyetleri için ihtiyaç duyulan taşınır, taşınmaz mal inşa etmek, satın almak, satmak, kiralamak, kiraya vermek, işletmek ve taşınmazlar üzerinde her türlü hakta bulunmak.
13.Dernek amaç ve hizmet konularını gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğu gelirleri temin etmek amacıyla iktisadi, ticari ve sanayi işletmeler, ortaklıklar, vakıflar ve yardımlaşma sandığı kurmak.
14.Ulusal yada uluslar arası düzeyde tek başına veya ortaklaşa danışmanlık yapmak, projeler oluşturmak ve bu projeleri tek başına veya ortaklaşa hayata geçirmek ya da bu projeleri başkalarının kullanımına sunmak.
15.Dernek amacına uygun olarak, konuya ilişkin doğrudan ya da dolaylı yetki veya uzmanlığı olan gerçek kişiler ile ulusal veya uluslararası resmi, özel veya özerk kuruluşlarla işbirliği yapmak, bunlarla ortaklaşa ya da tek başına proje, toplantı, konferans, panel, seminer, festival, şenlik ve benzeri etkinlikler düzenlemek veya bu tür etkinliklere katılmak, eğitim çalışmaları yapmak.
16.İlgili mevzuat hükümlerine uygun olarak yurtiçinden ve yurtdışından yardım ve bağış almak veya vermek; koşullu ya da koşulsuz vasiyetleri kabul etmek.
17.Geçici hayvan barınaklarına alınan hayvanların ihtiyaçları varsa tedavilerinin yapılmasını sağlamak ve cinsiyetine bakılmaksızın uzman veterinerler tarafından kısırlaştırılmalarını sağlamak, aç ve susuz kalmamaları için gereken önlemleri almak, beslenmelerini temin etmek ve uygun yaşam koşullarını sağlamak.
18.Dernek faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi için araştırmalar yapmak. Çevre, doğal hayat ve hayvanları kapsayan birçok alt başlıklarda atölye faaliyetleri yürütmek, bu konudaki uzman ve gönüllülerden danışma kurulları oluşturmak.
19.Medya desteği almak, gazete, dergi, radyo, televizyon ve elektronik ortamda faaliyet yürüten her türlü görsel ve işitsel medya kuruluşlarının desteğini alıp, faaliyetlerimiz doğrultusunda yayın yapmalarını özendirmek.
20.Uluslar arası faaliyette bulunmak, yurtdışındaki dernek veya kuruluşlara üye olmak ve uluslar arası proje bazında ortak çalışmalar yapmak veya yardımlaşmak.
21.Amacın gerçekleştirilmesi için gerek görülmesi halinde, 5072 sayılı Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları İle İlişkilerine Dair Kanun hükümleri saklı kalmak üzere, kamu ve kuruluşları ile görev alanlarına giren konularda ortak projeler yürütmek.
22.Hayvanlara kötü tutum ve davranışta bulunanlara karşı yasaların amir hükümleri ile yaptırımların uygulanması için çalışmalarda bulunmak.
23.Gerekli görülen yerlerde şube ve temsilcilikler açmak.
24.Derneğin amacı ile ilgisi bulunan ve kanunlarla yasaklanmayan alanlarda diğer derneklerle, sendika ve benzeri sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir amacı gerçekleştirmek için platform oluşturmak.
25.Geçici barınaklar kurarak sahipsiz hayvanların bakımlarını sağlayarak rehabilite edilip kısırlaştırılıp ortamına bırakılmasını sağlamak ve muhtaç canlıları korumak.
26.İhtiyaç görülen yerlerde hayvanlar için bakım ve beslenme istasyonları oluşturmak.

İzçev Tüzük Tam Metin