İZMİR HAYVAN KATLİAMINA ENGEL OL..!

İZMİR HAYVAN KATLİAMINA ENGEL OL..!
TORBALI HAYVAN MEZARLIĞI OLMASIN..!

3 Haziran 2011 Cuma



Vicdanımız gereği korumamız gereken hayvanlar, şehirlerde göze batar olunca; Bölge dışına bırakılma ya da gözden ırak barınaklara toplanmaya başlanmıştır. Çare olarak “Belediyeler insanlara hizmet götürmenin devamı olarak, sokak hayvanlarına da 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği bakmakla yükümlü kılınmıştır. Kanuna göre; Belediyeler “ sahipsiz hayvanların beslenmesi, veterinerlik hizmeti, sahiplendirme, koruma altına alma (sağlıksız hayvanlar için geçici bakımevi) hizmeti verir. Gönüllü çalışanlarla işbirliği yapar.” Özetle: Madde 14 a) “Hayvanları aç susuz, aşırı sıcak ve soğuğa maruz bırakmak, eziyet etmek, psikolojik baskı uygulamak yasaktır.

İl Çevre ve Orman Bakanlığı, yerel yönetimlere bu amaçla kullanılmak üzere ödenek tahsis edilmiştir. Ama belediye bütçelerinde sokak hayvanları için ayrılmış para yoktur. Diğer aktivitelere gelince, yok yok. Hayvanların yaşam hakkı da neymiş..! Benim anladığım, hayvanların yaşamsal payları çok daha önemli yerlere (mi?) harcanıyor. Canların yok sayılması, canımı çok acıtıyor çok. Yöneticiler, hayvanlarla ilgili görevlerini sürekli ertelemek yerine, bir kez ciddiyetle çözme garantisinde olsalar, ne kaybederler? Hayvanların sefaleti, sebep olanları da küçültmez mi? Bakınız, on yıl önce kurulmuş Foça Barınağı hala sahipsiz ve ruhsatsız. Foça Belediye Başkanımıza beş yıldır, barınağın eksikleri konusunda ricada bulunuyoruz.

Bunlar:

1- 1- Şebeke suyu bağlanması; ( araçla taşıma su yetmiyor) Sondaj Kuyusu da düşünülebilir.

2- 2- İşçi verilmesi ya da ücretinin karşılanması

3- 3- Veteriner Hekim görevlendirilmesi:

Barınakta mevcut 375-400 (sayı değişebiliyor) hayvanın sağlığı için sorumlu veteriner hekim mutlaka olmalıdır. Başkanımızın; Gıda temini konusundaki ilgisini, yukarıdaki sorunların çözümünde de bekliyoruz.

Hayvansever dostlarımızı da barınağımızı ziyarete bekliyoruz. Orada sevebilir, evinize almasanız bile barınakta ilgilenip evlat edindiğiniz köpeğin bakımına katkı yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder