İZMİR HAYVAN KATLİAMINA ENGEL OL..!

İZMİR HAYVAN KATLİAMINA ENGEL OL..!
TORBALI HAYVAN MEZARLIĞI OLMASIN..!

29 Nisan 2013 Pazartesi

TÜM DOSTLARIMIZIN KATILMASI DİLEĞİYLE..!




Yaşar Üniversitesi tarafından ikincisi 26 Nisan tarihinde Selçuk Yaşar Konferans salonunda düzenlenen "Hayvan Hakları Sempozyumu" katılımcıların değerli katkılarıyla gerçekleştirildi. Derneğimizi başkanımız Besalet Alkaya'nın temsil ettiği sempozyumda kendi alanlarında uzman katılımcılar, hukuki, akademik ve eğitim alanlarında hayvan haklarını tartıştı, çeşitli değerlendirmelerde bulundu. "Hayvanlar Bizim Neyimiz?" başlıklı konuşması ile Besalet ALKAYA hayvanların tarihsel süreç içerisinde insanların ve insanlığın gelişmesinde farkına varmak istemediğimiz ne tür katkılarının olduğunu ve hayvanseverlerin karşılaştığı güçlükler ve yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.



Çernobil’in yıl dönümünde ‘nükleere hayır’ diyen çevreciler ve Sinoplular sessiz eylem yaptı.

Gaziemir’deki kurşun fabrikası önünde basın açıklaması yapan Sinoplular Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği ve İZÇEV nükleere hayır diyerek, siyah kurdelelerle sesiz eylem yaparak tepkilerini dile getirdi.

26 Nisan 1986 günü Ukrayna’nın Kiev iline bağlı Çernobil kentindeki Nükleer Güç Reaktörünün 4’üncü Ünitesinde meydana gelen patlamanın yıl dönümünde yine isyan ve öfke vardı. Sinoplular Derneği ve İzmir Çevre, Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği üyeleri bir araya gelerek nükleer atıklarla gündeme gelen Gaziemir’deki kurşun fabrikası önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasında nükleere hayır dediler. Grup adına basın açıklamasını yapan Yılmaz Türk, o günden bu yana 27 yıl geçtiğini ifade ederek, “Bu olaydan dolayı gerçek ölü, yaralı ve etkilenen sayısının ne kadar olduğunu bilenin olmadığı ya da bilinse de resmi makamlarca açıklanmadığı ama Çernobil kazası sonrası Belarus’ta ortalama yaşam süresinin 74 yıldan 58 yıla indiği biliniyor. Alternatif enerji kaynakları var olduğu halde neden termik, neden nükleer için ısrar edildiğini bir sivil toplum kuruluşu olarak anlamaya hakkımız var diye düşünüyoruz. Bizler ucuz, güvenilir ve yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanmamız gerektiğini, gelecek nesillere temiz bir ülke, yaşanılabilir bir dünya bırakmak istiyoruz. Geleceğimizi ilgilendiren bu konularda referandum yapılmasının en doğru yol olduğunu düşünüyor ve talep ediyoruz” dedi.


24 Nisan 2013 Çarşamba

2. Hayvan Hakları Sempozyumu



Hayvansever Arkadaşlarımızın Dikkatine:

Yaşar Üniversitesi Hukuk ve İletişim Fakülteleri tarafından düzenlenen "2. Hayvan Hakları Sempozyumu" Selçuk Yaşar Kampüsünde bulunan Konferans salonundadır. ( Bölge Metro Durağında inip Sanayi yönünden çıkıldığında ağaçlı yoldadır.) Besalet ALKAYA sunumu saat 15:00'de başlayan 4. Oturumdadır. Onurlandırmamızı dileriz.