İZMİR HAYVAN KATLİAMINA ENGEL OL..!

İZMİR HAYVAN KATLİAMINA ENGEL OL..!
TORBALI HAYVAN MEZARLIĞI OLMASIN..!

10 Haziran 2012 Pazar

Alsancak Stadı Tarihtir, Yıkılamaz..!

İzmir’in efsane futbol stadı Alsancak, TOKİ’ye devredilerek, AVM yapılacak. Alınan karara tepkili olan taraftar grupları ise stadın yıkılmaması için kampanya başlattı.

Metin Oktay, Vahap Özaltay, Sait Altınordu, Fuat Göztepe, Zühtü Işıl ve daha birçok futbol efsanesinin sahaya çıktığı efsane Alsancak Stadı, AKP’nin aldığı karar sonucunda yıkılarak AVM’ye dönüştürülecek.

81 milyon TL'ye satılacak
İzmir'in tarihi Alsancak Stadı’nın, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2 Mayıs 2012 tarihinde imzalanan protokol ile Maliye Bakanlığı’na devredildiği ortaya çıktı. İzmir’in ilk stadı olma özelliğini taşıyan tesis, bir iki yıl içinde yıkılıp, yerine bir AVM veya iş merkezi yapılacağı öğrenildi.

Alsancak Stadı’na, 81 milyon TL değer biçildiği belirtilirken, kısa sürede stadın satışı için ihaleye çıkılacağı belirtiliyor.

Taraftarlar tepkili
Alsancak Stadı’nın TOKİ’ye devredilerek, AVM yapılmak istenmesine karşı “Alsancak Stadı tarihtir, yok edilemez” başlıklı bir imza kampanyası başlatan Göztepe ve Altay taraftarları konuya ilişkin yaptıkları açıklamada, tarihi bir mekan olan Alsancak Stadı’na “gayrimenkul” gözüyle bakılmasına tepki gösterdi.

Alsancak Stadı ile birlikte, binlerce İzmirli çocuğun spor yapabildiği önemli bir yer olan Gürsel Aksel Stadı’na da göz dikildiğinin vurgulandığı açıklamada, Alsancak ve Gürsel Aksel stadlarının ranta kurban edilmemesi istendi.

“Deprem riski olan bir kentte iki stad yıkılıyor”
İzmir gibi deprem riski yüksek bir kentin en riskli bölgesinde, İzmir Afet ve Acil Durum Eylem Planı ile belirlenmiş 4 çadırkent alanından 3'ünün bu iki stad olduğunun belirtildiği açıklamada, uygulamanın deprem tehlikesi olan bir il için oldukça vahim sonuçlarının olabileceğine dikkat çekildi
Kent yaşamının son derece önemli bir parçası olan sosyal bir alanın merkezden uzağa götürülmek istendiğine değinilen açıklamada, kent merkezinde çok kısıtlı olan kamusal alanların yok edilmemesi istenirken, taraftar grupları şu talepleri dile getirdi:

-“İleri demokrasiler”de yeri olmayan tepeden inmeci bir anlayışla, kentliye ve asıl kullanıcıları olan taraftarlara sorulmadan stadlarımız hakkında kararlar alınmasını istemiyoruz,

-Alsancak ve Gürsel Aksel stadlarının yerinde kalmasını,

-Alsancak Stadı'nın, tarihine, kimliğine ve ruhuna uygun biçimde “yerinde” yenilenmesini,

-Tüm toplu ulaşım modlarının kesiştiği bölgede, 20 bin kapasitesiyle, kafe ve restoranlarıyla, “Türkiye Futbol Tarihi Müzesi”yle, yeraltı otoparkıyla, toplantı/etkinlik salonlarıyla, cep sinemaları ve diğer üniteleriyle haftanın her günü yaşayan bir Alsancak Stadı'nda insanca koşullarda maç izlemeyi,

-Temel sorunun stad kapasitesi değil, stad sayısı ve niteliği olduğu İzmirimiz'e, tüm kulüplere yetecek şekilde (mevcut stadlara dokunulmadan) yeni stadlar kazandırılmasını,

-Altyapılar, amatör kulüpler ve İzmir halkının yararlanması için her semte, kolay ulaşılabilir ve standartlara uygun spor tesisleri yapılmasını, kitlelerin spor yapmaya özendirilmesini

-Kentsel mekanlarımız hakkında verilecek kararlarda, bu mekanların asıl kullanıcıları başta olmak üzere tüm kent bileşenlerinin görüşlerinin belirleyici olmasını, bu mekanlar üzerine yapılan rant hesaplarına son verilmesini istemiyoruz. (Diğer Kaynak)