İZMİR HAYVAN KATLİAMINA ENGEL OL..!

İZMİR HAYVAN KATLİAMINA ENGEL OL..!
TORBALI HAYVAN MEZARLIĞI OLMASIN..!

25 Mayıs 2012 Cuma

"Kedi Yamuk” İçin Can Bedeli Belirlenecek.



Yamuk adlı kediyi tekmeleyerek öldüren üniversite öğrencisi Günaydın’ın “mala zarar vermek” suçlamasıyla yargılandığı dava, Yamuk’un maddi bedelinin tespiti için 5 Temmuz’a ertelendi.
İzmir Bornova’da 8 Ekim 2010′da Yamuk adlı kediyi tekmeleyerek öldüren Ege Üniversitesi öğrencisi Ufuk Günaydın’ın yargılanmasına bugün İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.
Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 151/1 maddesi uyarınca “mala zarar vermek” suçlamasıyla dört aydan üç yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan sanık Günaydın duruşmaya katılmadı.

“Yeni yasa bu davayı etkilemez”

İzmir Barosu hayvan haklarından sorumlu yönetim kurulu üyesi Halil Dönmez, davanın bugün görülen duruşmasında karar çıkmasını beklediklerini ancak tazminat bedelinin belirlenmesi için bir sonraki duruşmanın 5 Temmuz’a ertelendiğini söyledi.
“Olay mala zarar vermekten kaynaklı olarak görüldüğü için dava maddi zarar konusunda kedinin sahibine söz verildi. O da kedinin 1000 lira değeri olduğunu söyledi.”
“Mahkeme de bu zararın karşılanıp karşılanmayacağına ilişkin beyanını almak için sanığa süre verdi. O sebeple duruşma 5 Temmuz’a ertelendi.”
Meclisten geçmesi beklenen yeni hayvan hakları yasası ile birlikte hayvanlara kötü muamelede bulunanların ve öldürenlerin “mala zarar vermekten” değil cana kast etmekten yargılanacağını belirten Avukat Dönmez, ancak yeni yasanın bu davayı etkilemeyeceğini çünkü yasalar gereği suçun işlendiği tarihin esas alınacağını ifade etti.

“Köpeğimi tırmalamıştı”

Ufuk Günaydın, 8 Ekim 2010′da yaşanan olayla ilgili olarak savcılığa verdiği ifadede kedinin köpeğini tırmaladığını söylemişti.
Olay günü, aşırı alkollü şekilde bir arkadaşı ve köpeği ile birlikte kedinin bulunduğu yerden geçtiklerini anlatan Günaydın ifadesinde şöyle demişti:
* O sırada bir kedi hırlaması duyduk. Köpeğimi tırmaladığı gece de aynı sesi çıkarmıştı. Arkadaşım kutunun içinde olduğunu söyledi. Kutunun üç tarafı kapalıydı. Arkadaşıma kutuyu çevirmesini söyledim.
* Maksadım, kediyi dışarı çıkarıp cezalandırmaktı. Ama arkadaşım kutuyu kaldırırken ürktü, kutuyu tekmeledi. Ben de tekme atarken yere düştüm. Bu duruma iyice öfkelendim. İki kere tekme attım. (EKN)

17 Mayıs 2012 Perşembe



17.05.2012 GÜNÜ GÖRÜLEN KEDİ YAMUK DAVASI MAHKEME HAKİMİNİN SAĞLIK NEDENLERİNDEN DOLAYI RAPORLU OLDUĞUNDAN ERTELENMİŞ OLUP DAVA 24 MAYIS GÜNÜ SAAT: 10:40'DA  9. ASLİYE CEZA MAHKEMESİNDE GÖRÜLECEKTİR. BİLGİLERİNİZE.


3 Mayıs 2012 Perşembe

İzmir – Aliağa’da yapılması planlanan termik santralleri protesto etmek amacıyla 6 Mayıs’ta yapılacak olan konser ve buluşmadan bir gün önce (5 Mayıs 2012, Cumartesi) konser alanına çadırlarımızı kurup geceyi kampta geçiriyoruz. Bu çadırlı eyleme tüm termik santral karşıtlarını bekliyoruz.


İZÇEV

Buluşma yeri: İZÇEV Konak Yerleşkesi

Tarih: 5 Mayıs 2012, Cumartesi – Saat: 16.00

İletişim: 0232 425 75 35