İZMİR HAYVAN KATLİAMINA ENGEL OL..!

İZMİR HAYVAN KATLİAMINA ENGEL OL..!
TORBALI HAYVAN MEZARLIĞI OLMASIN..!

27 Mart 2012 Salı

İZMİR, SUYUNA SAHİP ÇIK..!

‎27 Mart Salı günü başlamış olduğumuz İzmir'in en önemli su kaynağı Tahtalı Barajını kirletecek altın madeninin kapatılmasına yönelik imza kampanyamız 31 Mart 2012 Cumartesi gününe kadar devam edecektir. Katılımınızı bekliyoruz.

15 Mart 2012 Perşembe

‎7. değil 77. duruşma da olsa, takipçisiyiz..!





Kedi Yamuk olarak bilinen, 2010 yılı Ekim ayında üniversite öğrencisi U.G.'nin Bornova Küçükpark'ta işkence yaparak öldürdüğü kedinin 7. karar duruşması da 17 Mayıs 2012 tarihine ertelendi. Daha önce de davanın bir kaç ertelendiği biliniyor. Duruşma öncesi Adliye önünde toplanan hayvanseverler, bir basın açıklaması gerçekleştirdi. İZÇEV Başkanı Basalet Alkaya, yaptığı açıklamada, Kedi Yamuk davasının sonucunun hayvan düşmanlarını yıldıracağına inandıklarını belirterek, "Menderes, Torbalı, Dikili, Çardarlı ve Ayrancılar hayvan ölümünde şampiyonluk yarışındalar. Bu yerlerdeki katiller bulunmadığı ve yargı önüne çıkarılmadığı gibi cinayetler daha da arttı. İlimizdeki devlet yetkilileri ve cumhuriyet savcıları bu katillerin bulunup yargı önüne çıkarılması için ne yaptı? Bu katliamların önlenmesi için hangi tedbirleri aldınız? Kedi Yamuk cinayeti davası işte böyle bir iklimde görülmekte. Cinayetlerin faillerinin bulunmadığı ve önlenmesi için ciddi tedbirler alınmadığı bir ilde görülmekte. Bu cinayet bir psikopatın münferit bir olayı olsa bile peşinde olurduk. Ancak öyle değil. Bu kişi, şiddetin egemen olduğu bir ortamda, yaptığından pişmanlık duymayan şiddete eğilimli kişileri özendiren bir resim vermekte" dedi.

Her türlü şiddete karşı olduklarını ifade eden İZÇEV Başkanı Alkaya, "Şiddet hayatımızın her alanına nüfuz etmiş durumda. Kadına, öğrenciye, zayıfa, azınlığa ve hayvana şiddet uygulanmakta. Yani gücü yeten yetene. Böyle bir coğrafyada ve iklimde nasıl yaşarız? İşte uzadıkça uzayan Kedi Yamuk cinayeti davası böyle bir ortamda görülüyor. Kedi Yamuk davası sonucunun hayvan düşmanlarını yıldıracağına inanmaktayız" diye konuştu.
ESİN GENÇEL (Haber Ekspres)

8 Mart 2012 Perşembe

İzmir’in dört bir yanı hayvan mezarlığı haline geldi. Önce Menderes sonrasında Torbalı, Çandarlı ve daha başka ilçelerde katliam haberleri alıyoruz.

Ne bunların failleri bulunuyor ne de bunların önlenmesi için ciddi adımlar atılıyor.

İşte Kedi Yamuk davası böyle bir süreçte görülüyor. Bize göre karar aşaması çok geçmiştir. Sürecin daha da uzaması katillere cesaret verecektir.

Geç kalan adalet, adalet değildir.

Tüm hayvanseverleri ve vicdanı olan herkesi 12 mart 2012 pazartesi günü görülecek kedi yamuk duruşması öncesi saat 12:00'de yapılacak basın toplantısına çağırıyoruz. sizleri kedileriniz, köpekleriniz ve hayvanlarınızla Bayraklı Adliyesi'ne bekliyoruz…