İZMİR HAYVAN KATLİAMINA ENGEL OL..!

İZMİR HAYVAN KATLİAMINA ENGEL OL..!
TORBALI HAYVAN MEZARLIĞI OLMASIN..!

25 Ocak 2012 Çarşamba

EFEMÇUKURU ACELE KAMULAŞTIRMA DAVASI HALA DANIŞTAY KARARINI BEKLİYOR!



Efemçukuru Altın Madeni için acele kamulaştırılmasına karar verilen Efemçukuru köylülerinin arazilerine el koyma davasında bir dosyanın duruşması dün (24.01.2012) yapıldı.

Efemçukuru Köylülerinden Ahmet Karaçam'a ait arazinin (üzüm bağı) kamulaştırılmasına ilişkin Menderes Asliye Hukuk Mahkemesi'nde devam edilen davaya davalı Ahmet Karaçam'ın avukatı Av..Arif Ali CANGI katıldı; davacı Hazine Avukatı mazeret beyan ederek katılmadı. Duruşma ELELE Hareketi üyeleri tarafından izlendi. Ayşe Tosuner, İZÇEVden Besalet Alkaya, Çağlar Ertok, Halit Dirim; ÇYDDden Gülseren Çakır, TEMAdan Merih Yücel ve Aydın Kuru, Gülder'den Mustafa Erkalkan ve İTOdan Dr.Oya Otyıldız duruşmayı izlediler.

Davalı Ahmet Karaçam'ın avukatı Av.Arif Ali Cangı; ''sonucu beklenen acele kamulaştırmanın iptali davasının temyiz incelemesi Danıştay İdari Dava Dairelerinde karara çıkmamış gözükmektedir, İdari Dava Daireler Kurulundan sorulsun'' dedi.

Davalı tarafı dinleyen mahkeme "....Danıştay 6. İdare başkanlığının 2008/723 esas sayılı dosyanın verilen kararın kesinleşip kesinleşmediğinin sorulmasına; bu nedenle duruşmanın 27.03.2012 saat 10.05'e ertelenmesine..." karar verdi.

Davalar devam derken, bilindiği gibi İzmir İl Özel İdaresi 1 Haziran 2011'de Altın Madenine deneme izni verdi. Oysa henüz kamulaştırılamayan araziler madenin sağlık koruma bandı içinde yer almaktadır.

Yani EFEMÇUKURU ALTIN MADENİ YETERLİ SAĞLIK KORUMA BANDI OLMADAN ÇALIŞIYOR.

Yargısal süreçler tamamlanmadan, İZMİR'İN YAŞAMINI TEHLİKEYE ATAN ALTIN MADENİNE VERİLEN HUKUKA AYKIRI ruhsatın geri alınmasını, çalışmaların durdurulmasını talep ediyoruz.

Yaşamımızı, geleceğimizi, suyumuzu korumak için mücadelemiz sürecektir.

9 Ocak 2012 Pazartesi

Katliam Protesto Edildi!





İzmir'in Menderes ilçesinde gerçekleşen hayvan katliamı protesto edildi. Yerel halkın destek verdiği eyleme 200'e yakın aktivist katıldı. Ortak hazırlanan bildiri okundu.

5 Ocak 2012 Perşembe

  • Menderes İlçemizde hayvan katliamı inanılmaz seviyeye ulaşmıştır.Bu katliamların belediye tarafından yapıldığına dair duyumlarımız artmaktadır.
  • Sadece resmi kurumların temin edebileceği zehirlerle hayvanların doğal yaşam alanlarında toplu ve aynı zaman diliminde öldürülmeleri duyumlarımızı doğrular niteliktedir.
  • Bugün hayvana kıyanlar yarın insana kıyar.
  • Menderesli hayvanseverlerin (ki önemli bir bölümü öğrencilerimizdir) küçücük imkanları ile yaşatmaya çalıştıkları hayvanlarımızı caniler katletmektedir.
  • İzmir Susma! Susmanın utancını yaşama, bugün Menderes katliamına engel olamazsan, yarın tüm İzmir hayvanlara ve insanlara mezar olur.

07.01.2012 Cumartesi günü Saat 14:30 'da Menderes Belediyesi önünde düzenlenen eylemde bir araya gelmek dileğiyle...



1 Ocak 2012 Pazar

Şimdi ne mi yapacağız?

Bir imza attılar ve biliyorlardı, bir imza en az bir tokat gibi patlayacaktı Altıncıların yüzüne. ALTININIZ YERİN DİBİNE BATSIN, dediler. Efemçukurunu Efelere bırakmak için şimdi ne mi yapacağız? www.izcev.org sitemizden imza kampanyası ve bilgilendirme metnini edininiz. Toplayacağınız imzalarla destek veriniz.